Instructies voor het vormen van schaatsschoenen

Er zijn verschillende merken en type schoenen die vervormbaar zijn, dit worden ook wel thermoplastische schoenen genoemd. Thermoplastische schaatsschoenen kunnen door middel van hitte worden gevormd naar de voeten.
 

erwarm de oven voor op circa 80-90 graden Celsius, plaats vervolgens de thermoplastische schoenen in de oven. Sommige schoenen zijn sneller klaar, dat is per merk verschillend. Hoe de oven in de gaten en voel af en toe of de schoen zacht wordt. 

Wanneer de schoen klaar is haal je deze eruit, en strik je de schoen alsof je gaat schaatsen. Daarna is het belangrijk om de schaatshouding aan te nemen, dit kun je door middel van op de stoel te gaan zitten en vervolgens de schoenen onder de stoel te schuiven.

Wanneer de schoenen zijn afgekoeld kun je ze uitdoen en staat jouw voetvorm in de thermoplastische schaatsschoen. 
 

Je kunt naast het standaard aantrekken ook de schoen vacuum zuigen, of in een press fit apparaat plaatsen. Hiervoor kun je naar een schaatsspecialist gaan in de buurt. Het is ook een mogelijkheid om dit te doen bij ons op locatie. Het is verstandig om dan even een afspraak te maken via info@schaatsenenskeelers.nl