Welke schaatskleding past bij mij?

Schaatskleding is een belangrijk onderdeel van schaatsen, goede schaatskleding zorgt voor comfort en warmte wat het schaatsen plezieriger maakt. Wij hebben voor het schaatsen boven het vriespunt en schaatsen onder het vriespunt een aantal nuttige product voor jouw op een rijtje gezet die van pas kunnen komen bij het schaatsen

 

 

 

Schaatsen boven het vriespunt

Het hoeft niet altijd koud te zijn als je gaat schaatsen, en dus hoef je je ook niet altijd dik aan te kleden. Gelukkig bestaat er schaatskleding die functioneel is en zorgt voor optimale bewegingsvrijheid gecombineerd met goede afvoer van transpiratie vocht. Wanneer je gaat schaatsen met een temparatuur tussen de 0 / 15 graden raden wij u aan om niet diverse lagen winddichte kleding te dragen. Wij hebben voor de 0 / 15 graden kleding een paar producten op een rij gezet die prima gedragen kunnen worden:

 
1.Schaatsbroeken 2.Schaatsjassen 3.Hoofdbescherming
Forte schaatsbroek thermo Craft schaatsjack Odlo stretch fleece muts
  Forte schaatsjack Craft chill hat
     
4.Onderkleding 5.Sokken 6.Handschoenen
Be active extreme lange mouw Maple sokken Viking schaatshandschoenen
  Viking sokken Craft thermogrip
     

 

 

 

Schaatsen onder het vriespunt

Wanneer je gaat schaatsen met een temparatuur onder het vriespunt is het verstandig om jezelf dikker aan te kleden dan normaal bij boven het vriespunt. Wanneer het vriest kan je lichaam snel afkoelen wanneer je niet goed bent aangekleed. Wij raden dan ook aan om winddichte schaatskleding te dragen. Door winddichte schaatskleding te dragen komt de koude wind niet tegen het lichaam aan en blijft het lichaam aanzienlijk warmer. Voor het schaatsen met vrieskou hebben wij een aantal producten geselecteerd die zeker ten goede komen van de warmte en comfort.

 

1.Schaatsbroeken 2.Schaatsjassen 3.Hoofdbescherming
Craft AXC touring schaatsbroek Craft windstopper schaatsjack Craft winter muts
Craft thermo windstopper   Odlo evolution muts
     
4.Onderkleding 5.Sokken 6.Handschoenen
Craft windstopper shirt Craft keep warm sokken Craft neoprene handschoen
Craft windstopper broek Gripgrab wool sokken Gripgrab insulator