ONZE VOORDELEN
 • Gratis Verzending
 • Gratis retourneren (NL)
 • 30 dagen bedenktijd
 • Bezorgen op afhaallocaties
 • Snelle (avond)levering
 • Bepaal uw bezorgdag
 • Vragen? 085 - 401 38 53
Schaatsenenskeelers.nl

Viking slijpmaterialen

viking-slijpmaterialen
Viking slijpmaterialen

Wanneer u langer plezier wilt hebben van uw schaatsen, is het van belang om uw schaatsen regelmatig te slijpen. Op die manier zorgt u ervoor dat uw schaatsen langer meegaan en hun kwaliteit behouden. Schaatsenenskeelers.nl biedt u een diversiteit aan Viking slijpmaterialen. Bekijk hier ons assortiment.

Filters
Categorie
Prijs
Model
Levertijd
Sale

 • Best verkocht
  Slijptafel Basis - Viking - Slijptafel Basis - Viking
  149,95
  6 - 10 Dag(en)
  Merk: Viking Categorie: Viking slijptafel basis Viking slijptafel basis //cdn.sportbeer.nl/upload/189/products/3276/th2/slijptafel-basis---viking[0].jpg Te koop voor 149,95. in_stock

  De Viking slijptafel Basic is zeer gebruiksvriendelijk en zeer stabiel. Deze slijptafel is uitermate geschikt voor alle noren behalve de combi noren. Met de bovenaanslag worden de schaaten water in de tafel gepositioneerd.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Best verkocht
  -20%
  Afbraamsteen - dun - Viking - Afbraamsteen - dun - Viking
  11,95
  14.95
  Vandaag voor 22:15, Morgen in huis
  Merk: Viking Categorie: Viking afbraamsteentje dun Viking afbraamsteentje dun //cdn.sportbeer.nl/upload/189/products/2799/th2/afbraamsteen---dun---viking[0].jpg Te koop voor 11,95. in_stock

  Het vikingafbraamsteentje dun is het zelfde materiaal als de dikke variant, de levensduur van de vikingafbraamsteen dun is iets korter als dat van het dikke. De dunne variant maakt het wel makkelijker om even snel een braampje er er af te slijpen bij de ijsbaan.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • -3%
  Slijptafel Pro - Viking - Slijptafel Pro - Viking
  193,95
  199.00
  6 - 10 Dag(en)
  Merk: Viking Categorie: Viking slijptafel Pro Viking slijptafel Pro //cdn.sportbeer.nl/upload/189/products/3275/th2/slijptafel-pro---viking[0].jpg Te koop voor 193,95. in_stock

  De Viking Pro slijptafel is een zeer gebruiksvriendelijke slijptafel die geschikt is voor alle noor schaatsen. De tafel heeft een bovenaanslag die ervoor zorgt dat de schaatsen die uw wilt slijpen op de juiste hoogte komen te staan. Verder kent de slijptafel een vooraanslag die ervoor zorgt dat de schaatsen op gelijke lengte worden afgesteld. Dit is om zo precies mogelijk aan de slag te gaan met uw schaatsen. De Viking Pro slijptafel is niet geschikt voor Combi-noren.  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • -7%
  Polijststeen - arkansit - Viking - Polijststeen - arkansit - Viking
  55,95
  59.95
  6 - 10 Dag(en)
  Merk: Viking Categorie: Viking arkansit polijststeen Viking arkansit polijststeen //cdn.sportbeer.nl/upload/189/products/3263/th2/polijststeen---arkansit---viking[0].jpg Te koop voor 55,95. in_stock

  De Viking Arkansit Polijststeen zorgt ervoor dat jouw schaatsen in topvorm komen. Na het slijpen met de grote slijpsteen en het afwerken met de braamsteen kun je daarna de Arkansit Polijststeen gebruiken om de ijzers nog gladder te maken! Deze steen heeft weining onderhoud nodig en kent een lange levensduur. Je hoeft dus niet elke jaar een nieuwe Arkansit polijssteen kopen

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Best verkocht
  -9%
  Slijpblokje - elastisch - Viking - Slijpblokje - elastisch - Viking
  19,95
  21.95
  6 - 10 Dag(en)
  Merk: Viking Categorie: Viking elastisch slijpblokje Viking elastisch slijpblokje //cdn.sportbeer.nl/upload/189/products/3262/th2/slijpblokje---elastisch---viking[0].jpg Te koop voor 19,95. in_stock

  Het Elastisch slijpblokje van Viking verwijdert eenvoudig het roest van de ijzers. Maak het ijzer een beetje nat en ga vervolgens met dit slijpblokje er over heen, de roest verdwijnt zonder dat het ijzer wordt beschadigd. Zijn je ijzers dus afgelopen periode veroest geraakt? Dan zorgt het Viking Elasitsch slijpblokje dat ze weer als nieuw er uit komen te zien!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Wat heb ik nodig om mijn schaatsen te slijpen? 

 

    -  Slijptafel / Slijpblok

    -  Slijpsteen 

    -  Wetsteentje 

 

Hoe moet ik mijn schaatsen slijpen? 

 

Stap 1: Haal de grove zijde van de slijpsteen diagonaal over uw schaatsen heen. Gebruik hierbij een zo groot mogelijk oppervlak van de steen om uitholing te voorkomen. Een tweede aspect waardoor uitholling ontstaat is door te hard op de steen te drukken. En bijkomend negatief effect hiervan is dat er een mogelijkheid bestaat dat u op deze wijze de ronding uit uw schaats slijpt. Daarom adviseren wij u de steen gewoon zijn werk te laten doen. 

 

Stap 2: Door het slijpen zal aan beide zijden van de ijzers een braam onstaan. Hierbij komt het wetsteentje van pas. Met dit steentje behoort u tussen het slijpen door af en toe af te bramen.

 

Stap 3: Als laatste stap moet u uw diagonale slijprichting langzamerhand gaan veranderen naar een evenwijdige slijprichting aan de schaats, om vervolgens het ijzer te polijsten met de polijstzijde van de slijpsteen.

 

Heeft u vragen over welk product voor u geschikt is? Dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice, wij staan u graag te woord bij al uw vragen.

Schaatsenenskeelers.nl facebook Schaatsenenskeelers.nl twitter Schaatsenenskeelers.nl pinterest