ONZE VOORDELEN
  • Gratis Verzending
  • Gratis retourneren (NL)
  • 30 dagen bedenktijd
  • Bezorgen op afhaallocaties
  • Snelle (avond)levering
  • Bepaal uw bezorgdag
  • Vragen? 085 - 401 38 53
Schaatsenenskeelers.nl

Schaatsen slijpen

Ruim aanbod aan slijptafels van diverse merken
Slijptafel - JOHA Pro - Schaatsen - Zandstra

De JOHA slijptafel is misschien wel de bekendste slijptafel die er is. Deze slijptafel is special ontworpen voor de schaatsers die de ijzers zelf in topconditie willen houden. De..

> Bekijk meer Slijptafels
Handige slijpmiddelen voor het schaatsen slijpen!
Slijpsteen cleaner (250ml) - Foss - Zandstra

De Foss slijpsteen cleaner van Zandstra is het middel om jouw slijpsteen in topconditie te houden. Meng de slijpsteen cleaner met water en laat de slijpstenen hier in rus..

> Bekijk meer Slijpmiddelen
Eenvoudig de bramen verwijderen met de afbraamstenen
Afbraamsteen - Diamant - Fijn - DMT

Ideaal voor het ontbramen van schaatsen. 

> Bekijk meer Afbraamstenen
De slijpstenen om de schaatsen in topconditie te brengen!
Slijpsteen - Foss Steen - Zandstra

De Foss slijpsteen is een bekende slijpsteen in de schaatswereld van uitstekende kwaliteit. De steen heeft 2 verschillende kanten. Een groffe kant en een gladde kant,..

> Bekijk meer Slijpstenen
schaatsen-slijpen
Schaatsen slijpen

Schaatsen slijpen kan iedereen, je moet alleen weten hóe je de schaatsen moet slijpen. Schaatsenenskeelers.nl heeft een compleet aanbod op het gebied van slijpproducten om jouw schaatsen weer scherp te krijgen. Het assortiment bestaat uit slijptafels, slijpstenen, afbraamstenen, polijststenen en handige slijpmiddelen. Deze producten zijn van diverse gerenommeerde schaatsmerken zoals: Viking, Zandstra, Maple en DMT.

Wat heb je nodig voor het slijpen van schaatsen?

Voor het slijpen van schaatsen heb je een paar producten nodig. Een slijptafel, een slijpsteen en een afbraamsteen. Met deze drie slijpproducten kun jij je schaatsen weer scherp maken zo vaak als je wilt. Er zijn verschillende soorten slijptafels verkrijgbaar, slijptafels waarmee je combinoren én noren kunt slijpen of slijptafels die alleen geschikt zijn voor noren. Het materiaal en de rechtheid van de slijptafels maakt een slijptafel goed. Hoe rechter de slijptafel is en hoe stijver het materiaal, hoe zuiverder je de schaatsen kunt slijpen. 

 

Het schaatsen slijpen gebeurt meestal met een speciale slijpsteen. Deze slijpsteen kenmerkt zich door twee verschillende kanten: de ene kant is grof en de andere kant is fijn. Met de grove kant kan begin je te slijpen om vervolgens de schaatsen af te werken met de fijne kant. Daarnaast zijn afbraamstenen erg handig. Afbraamstenen zorgen ervoor dat de kleine "splinters" die je maakt tijdens het slijpen van het ijzer kunt verwijderen, dit is belangrijk omdat je anders geen grip krijgt wanneer de bramen niet zijn verwijderd.


Best verkocht
In afgelopen 48 uur
Schaatsenenskeelers.nl facebook Schaatsenenskeelers.nl twitter Schaatsenenskeelers.nl pinterest